blog-image-large
Za sve prostore kod kojih je dezinfekcija izazov, stručnjaci preporučuju tretman ozonom ili zamagljivanjem.


Ove metode dezinfekcije itekako su dobro poznate svima onima koji rade u prehrambenoj industriji, hotelima i drugim mjestima gdje je higijena na prvom mjestu. No, s pojavom pandemije koronavirusa, i druge branše su prepoznale značaj održavanja higijene prostora na ovaj način. 


Dezinfekcija ozonom

Ozon (O3) je alotrop kisika čija se molekula sastoji od 3 atoma kisika i jedan je od najjačih oksidansa u prirodi. U plinovitom stanju ozon je nestabilan, jer se kisik teži vratiti u svoje prvobitno stanje. Treći atom kisika koji se pritom oslobađa je izuzetno reaktivan i zaslužan za uništavanje plijesni, bakterija, gljivica i virusa.

Za što se koristi ozon?
• U bolnicama za dezinfekciju operacijskih dvorana i bolničkih soba (kada nitko ne boravi u njima)
• Za dezinfekciju vode umjesto klora
• Za pročišćavanje zraka nakon požara
• Za uništavanje bakterija na hrani
• Kod higijene bazena i termalnih kupališta
• Za uništavanje insekata u uskladištenim žitaricama
• Za uništavanje plijesni u proizvodnji hrane, voća i povrća
• Za kemijsko vezanje zagađivača u vodi (željezo, arsen, vodikov sulfid, nitriti itd.)
• Za dezinfekciju hotelskih soba, automobila, ureda, restorana, trgovina i sl.


ProAndre Ozon generator
VPC 1.528,07 KM
VPC 1.191,89 KM

Postoje li mjere opreza kod korištenja ozona?
Tretman ozonom obavlja se po točno određenim smjernicama, koje se moraju slijediti kako bi se osigurala ispravnost dezinfekcije i sigurnost svih onih koji koriste tretirani prostor. Iz tog razloga preporučuje se da tretman ozonom obavlja stručna osoba koja je obučena za to. Postupak se obavlja u prostoriji koja je zatvorena, gdje je relativna vlažnost optimalna, te u kojoj u trenutku tretmana ozonom ne borave ljudi. Prisutnost ljudi tijekom tretmana može ostaviti ozbiljne posljedice na njihovo zdravlje.


Dezinfekcija zamagljivanjem

Ovaj proces podrazumijeva tretiranje svih površina u prostoru sredstvom za dezinfekciju koje se nanosi uz pomoć specijalnog uređaja u obliku maglice koja se zadržava na površinama.

Koje su prednosti dezinfekcije zamagljivanjem?
• Odjednom se tretiraju sve površine u prostoru
• Potpuna dezinfekcija čak i teško dostupnih mjesta
• Uklanjanje štetnih organizama koji se šire putem zraka


Pogledajte zamagljivače u našoj ponudi

Kako bi zamagljivanje bilo učinkovita metoda dezinfekcije, mora se provesti u strogo kontroliranim uvjetima poštujući određene procedure kada je u pitanju koncentracija sredstva za dezinfekciju, vrijeme izlaganja i sušenja, te zaštitna oprema koja se pritom koristi. Kako bi zamagljivanje bilo djelotvorna metoda dezinfekcije, treba ga obavljati osoba obučena za to po točno određenim smjernicama.

U našoj ponudi su ozon generator i različite vrste zamagljivača. Pored toga nudimo i uslugu dezinfekcije prostora ozonom i zamagljivanjem. Za više informacija nazovite naš besplatni broj 080 080 080 ili nam pišite na info@eurosan.ba.





Sviđa Vam se članak? Podjelite ga s prijateljima
web by *sparkit